Evenementen

Optimist on Tour

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Kom zeilen, windsurfen, kanovaren, suppen en spelen in de waterbal. Je hebt geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma.

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben meer dan 50.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen.

Daarnaast zorgen de aquaroller en het Waterlab, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op het water. Veel van de deelnemers hebben een stap gemaakt naar een lokale watersportvereniging of vaarschool. Kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond.

Optimist on Tour Roermond bij Area X vindt plaats van 11 t/m 13 juni 2019!

Solar Weekend Festival

1 t/m 4 augustus

Solar Weekend begon als een vooruitstrevend initiatief, maar is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags festival boordevol creativiteit, kleur en liefde! Solar Weekend is jouw ultieme vakantie.

Eens per jaar, tijdens een mooi en zonnig weekend in augustus komen duizende fijne mensen samen aan de Maasplassen in Roermond om onderdeel te zijn van het tijdelijke Solardorp. Twee volle festivaldagen en drie óf zelfs vier prachtnachten op Solars strandcamping voor een maximaal vakantiegevoel. 

 Avontuurlijke paden leiden naar activiteiten, spellen, bijzondere cateraars, verrassende theatervoorstellingen, gezellige terrasjes, de vrolijke hippiemarkt, interessante toekomstvoorspellers, adembenemende graffitikunstwerken en interactieve bouwwerken waar je in, op en over kunt lopen. Kliederen, dansen, schilderen, flirten, slapen, eten en zonnen. Één groot feest!

Op veel verschillende muziekpodia programmeert Solar een diverse line-up van zowel nationaal als internationaal talent. Van vrolijke jazzmuziek tot diepe techno en betoverend klassiek tot energieke hip-hop. DJ's, bands, singer-songwriters... Groot talent en baanbrekende acts houden je twee dagen lang aan het dansen. Voor ieder wat wils met ruimte om je te laten verrassen en op onderzoek uit te gaan naar nieuwe muziekstromingen of ontdekkingen. (Solar, z.d.)

Solar Weekend vindt plaats van 1 t/m 4 augustus 2019!