parallax background

FaciliteitenBeachclubs.
Beaver Creek Wake Park.
Dagstranden met Aquapark en SUP/Kanoverhuur.
Doggy Beach.
Windsurfen en SUP Yoga.

Inspanning en ontspanning


Ons doel, ondersteund door de Provincie Limburg, is de waterrecreatiemogelijkheden op en aan de Noorderplas op de kaart te zetten en beter te benutten. De dagstranden van Roermond, De Weerd krijgen een positieve impuls. Tevens krijgen evenementen op en aan het water kansen op het Area X-terrein. De mix van faciliteiten en evenementen maken Area X tot een unieke waterrecreatieplas. Elke faciliteit met hun eigen uitstraling en specialiteit. Genieten op en aan het water van actie, inspanning, rust en ontspanning. Kijk via het menu onze faciliteiten!

Beaver Creek Wake Park


Beaver Creek Wake Park beschikt over een wakeboard/waterskibaan. Het hypermoderne drijvende gebouw met twee verdiepingen was tijdens de Volvo Ocean Race van Team Sony Ericsson en is uniek in zijn ontwerp. De horecagelegenheid bij Beaver Creek is Moby Dick. Hier zijn ook feesten en bedrijfsborrels mogelijk.

Beaver Creek bevindt zich centraal gelegen op het Area X. Op 15 minuten loopafstand van het Designer Outlet Center en de binnenstad van Roermond. Tijdens het hoogseizoen is Beaver Creek dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur geopend voor het publiek. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers direct bij de ingang.


BEAVER CREEK

Beachclub
Palm Beach


We zijn gelegen op een supermooie plek aan het water. De aangename en ontspannen ambiance maken van Beachclub Palm Beach een superlocatie aan het dagstrand van Area X. Een uitzonderlijke plek welke er mag zijn. Particuliere of zakelijke evenementen zijn tevens mogelijk bij Palm Beach. Deze plek is ook geschikt voor een supersfeervol feest of inspirerende borrel.


BEACHCLUB PALM BEACH

Dagstrand
Palm Beach


De Noordplas heeft mooi verzorgde dagstranden. Palmbeach en Area X hebben zandstranden met parasols en beschutte plekjes. Ook toiletten en douches zijn bij Area X op het terrein. Tevens scackbars en rijdt er regelmatig een ijswagen langs de stranden. Palmbeach heeft in het water een XL Waterpark. In de beachclubs kunt u rustig genieten onder het genot van een lekker drankje en een hapje.


DAGSTRAND PALM BEACH

Moby Dick


Moby Dick is de horecagelegenheid bij Beaver Creek Wake Park op het water. Vanaf het drijvende paviljoen heb je uitzicht op de gehele plas. Geniet bij Moby Dick van Sandwiches, slades, soep, fish of ribs & chips, pasta's, cocktails en tal van dranken.

MOBY DICK

Doggy Beach


Is jouw hond ook zo dol op water? Kom dan samen met jouw viervoeter genieten op, in en aan het water bij hondenstrand Doggy Beach. Doggy Beach is gelegen tussen Beachclub Koers Zuid en Beaver Creek Wake Park. De entree is €5,- voor een gehele dag (dat is inclusief auto, max. twee personen en jouw hond), extra personen en honden, dat kan, er wordt een kleine toeslag berekend bij de entree. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.

DOGGY BEACH

Koers Zuid


Beachclub Koers Zuid is gelegen aan de Oostzijde van Area X. Je kunt er tevens windsurfen en gebruik maken van de ligoever als je lid wordt van Koers Zuid. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. Wil je een feest geven of een bedrijfsfeest? Ook dat kan bij Koers Zuid. Verder kun je er leren windsurfen of SUPpen. Kinderen zijn dol op de grote trampoline, speeltoestellen en het zand.


KOERS ZUID

Nieuw in 2021:
NU Nautilus en IJssalon Clevers


NU Nautilus en IJssalon Clevers realiseren een 'pop-up' locatie bij Area X. In het gebouw zal zich aan de ene zijde NU Nautilus vestigen, en aan de andere zijde IJssalon Clevers. Binnenkort zorgen we voor meer informatie.

BINNENKORT MEER

Reddingsbrigade
Roermond


Reddingsbrigade Roermond is op Area X gelegen tussen de beachclubs Sunset Lounge en Koers Zuid. De Reddingsbrigade houdt toezicht op de veiligheid op het water.


REDDINGSBRIGADE ROERMOND

PURA SUP


Welkom bij PURA SUP! SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’ en dat doen wij sinds 2013 op Area X vanaf locatie Beachclub Koers Zuid. Op het gras aan de oever staat onze Pura sup bus, ons startpunt van de SUP activiteiten. Wekelijks zijn er SUP- en SUPyogalessen en workshops. Regelmatig zijn er events zoals buitenyoga, suptours met volle maan, sunsetsup, bootcampsup en mindsup. Go with the flow!


PURA SUP

Mogelijkheden voor evenementen, festivals.

Jaarlijks bouwen achthonderd creatievelingen en kunstenaars mee aan Solar festival. Verwacht alternatief sporten, maffe spellen, prachtige bouwwerken, kunst en creatief theater.

Interesse locatie

Ben jij op zoek naar een gaaf evenemententerrein of gebouw voor een festival, een beurs, een bedrijfsuitje, een bruiloft, een team meeting of juist voor het starten van een nieuw horeca concept en wil jij jouw doelgroep een adembenemend uitzicht over de maasplassen van Roermond bezorgen, reageer dan snel! Samen creëren we er iets moois van.