parallax background

FaciliteitenBeachclubs.
Beaver Creek Wake Park.
Dagstranden.
Waterpark.
Windsurfen.
SUP evenementen.
SUP verhuur.
SUP Yoga.

Kwaliteitsimpuls


Ons doel, gesteund door Provincie Limburg en Gemeente Roermond, is de mogelijkheden op en aan de Noorderplas nog beter te benutten met een kwaliteitsimpuls door Area X. De faciliteiten worden gemotiveerd in kwaliteit en bereikbaarheid vooruit te gaan. Tevens krijgen evenementen kansen op het Area X-terrein met gedegen faciliteiten. De mix van faciliteiten en evenementen creëert een uniek samenwerkend waterrecreatiegebied. Elk met hun eigen uitstraling en specialiteit, elk met hun eigen core business. Onbegrensd genieten van actie en inspanning, rust en ontspanning.

Kijk hieronder voor het overzicht van de Faciliteiten.

Gerealiseerde faciliteiten bij Area X


Beaver Creek
Wake Park


Ons BEAVER CREEK WAKE PARK beschikt over een wakeboard / waterski baan (volledig systeem). Tevens is de boot ook per uur te huur met ervaren stuurman. Het hypermoderne, twee verdiepingen tellende drijvende gebouw, diende tijdens de Volvo Ocean Race voor Team Sony Ericsson, werd reeds op 14 locaties wereldwijd opgebouwd en afgebroken en is uniek in zijn ontwerp. Kom het bewonderen op Area X!
Het Wake Park bevindt zich centraal gelegen op ons terrein. Op 5 min. loopafstand van de outlet en de binnenstad van Roermond met uitvalswegen op de N280. Tijdens het hoogseizoen is het BC Wake Park dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur geopend voor het publiek. Van 8.30 tot 13.00 uur en vanaf 15.00 uur kan de kabel ook privé gehuurd worden. Op dit moment omvat het park negen UNIT-obstakels op meer dan 300 meter, UNIT retourbruggen en UNIT golfbrekers, ook het lanceerplatform is van UNIT. Het BC Wake Park is ook per boot te bereiken. Er zijn ligplaatsen beschikbaar. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers direct bij de ingang.


BEAVER CREEK

Beachclub
Sunset Lounge


Dé beachclub- en event-locatie van Roermond, op Area X. Het houten strandpaviljoen met sfeervol lounge-terras, het mooie strand direct aan de Noordplas.

Sunset Lounge geeft een vakantie-ervaring in eigen omgeving. Een bezoek aan Sunset Lounge is de ideale gelegenheid om iedereen tijdens de zomermaanden een ontspannen gevoel te krijgen. Het lounge-paviljoen en strand liggen op een uitzonderlijke locatie waar jong en oud, bezoeker en bewoner, student en starter en werkgever en werknemer kunnen genieten van het uitzicht, de zon en de rust in combinatie met een hapje en een drankje.

Welcome at your beach!


SUNSET LOUNGE

Dagstrand
Palm Beach


De Noordplas heeft mooi verzorgde dagstranden. Palmbeach en Area X hebben zandstranden met parasols en beschutte plekjes. Ook toiletten en douches zijn bij Area X op het terrein. Tevens scackbars en rijdt er regelmatig een ijswagen langs de stranden. Palmbeach heeft in het water een XL Waterpark. In de beachclubs kunt u rustig genieten onder het genot van een lekker drankje en een hapje.

Jong en oud is welkom op de dagstranden van Area X.


DAGSTRAND PALM BEACH

Beachclub
Palm Beach


We zijn gelegen op een supermooie plek aan het water. De ligging aan het water, met de aangename en ontspannen ambiance maken van Beachclub Palm Beach dé locatie aan het dagstrand. Het vormt een heel mooi plaatje. Een uitzonderlijke plek welke er mag zijn. Ook voor particuliere en zakelijke evenementen is Palm Beach geschikt. Een een sfeervol feest of inspirerende vergadering, personeelsfeest of een onvergetelijke bruiloft behoort ook tot de mogelijkheden. Ervaar de gastvrijheid en kom genieten.


BEACHCLUB PALM BEACH

Beachclub
Koers Zuid


Beachclub Koers Zuid is gelegen aan de Oostzijde van Area X. Surfen, in de zon relaxen in beachstyle aan en water is de stijl. Van 1 april tot 1 oktober is Beachclub Koers Zuid 6 dagen per week geopend voor iedereen. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. Wil je een feest geven of een bedrijfsfeest? Dan ben je bij Koesr Zuid aan het juiste adres. Verder kun je er surflessen nemen of een SUP-board huren. En als je dit tof vindt kun je ook nog lid worden van Windsurfvereniging Koers Zuid. Dan krijg je onbeperkt toegang tot onze oever waar je dan lekker de zon kunt aanbidden en van het verkoelende water kunt genieten. Leden van Windsurfvereniging Koers Zuid kunnen het hele jaar gebruik maken van faciliteiten zoals de sanitaire ruimten en windsurfspullen stallen in de plankenberging. Kinderen zijn dol op de grote trampoline, speeltoestellen en het zand.

Aloha en tot ziens bij Beachclub Koers Zuid!


KOERS ZUID

Windsurfvereniging
Koers Zuid


Windsurfen of foilen kun je bij Beachclub Koers Zuid. Windsurfen en genieten aan het water. Bij Beachclub Koers Zuid kun je terecht voor een hapje en een drankje. Ook kun je er surflessen nemen of een SUP-board huren. En als je surfen tof vindt kun je lid worden van de weindsurfvereniging. Dan krijg je onbeperkt toegang tot de oever waar je lekker kunt zonnen en aan het water kunt genieten. Leden van Windsurfvereniging Koers Zuid kunnen het hele jaar door gebruik maken van de sanitaire ruimten en windsurfspullen stallen in de plankenberging. Kinderen zijn dol op de grote trampoline, de speeltoestellen en het speelzand.

Hang loose en tot ziens bij Koers Zuid!


KOERS ZUID

PURA SUP


Aloha!

Welkom bij PURA SUP! SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’ en dat doen wij bij PURA al sinds 2013 op de Maasplassen in Roermond vanaf locatie BeachClub Koers Zuid van Area X. Op het gras aan de oever staat onze turquoise Mercedes oldtimer bus, ons startpunt van de SUP activiteiten.

Wekelijks zijn er SUP en SUPyoga lessen en workshops. En regelmatig zijn er events zoals buitenyoga, suptours met volle maan, sunsetsup, bootcampsup en mindsup.

Go with the flow!

X Team PURA


PURA SUP

Reddingsbrigade
Roermond


Reddingsbrigade Roermond is op Area X gelegen tussen Sunset Lounge en Koers Zuid. De Reddingsbrigade beschikt over een 40-tal getrainde vrijwilligers. Deze staan dag en nacht klaar om mens en dier van de verdrinkingsdood te redden. De leden van dit team komen uit alle leeftijdscategorieën. Samen vormen wij een sterk team dat onder alle omstandigheden tot actie kan overgaan.


REDDINGSBRIGADE ROERMOND

Solar Weekend: een van de creatiefste festivals die het land rijk is.

Jaarlijks bouwen achthonderd creatievelingen en kunstenaars mee aan het festival. Verwacht alternatief sporten, maffe spellen, prachtige bouwwerken, kunst en speels theater. Ook op muzikaal vlak is er vanalles te zien. Live-acts wisselen grote DJ’s uit de House- en Technoscene af. Ook staat de complete frontlinie aan hiphop en urban geprogrammeerd op Solar. Wie het festival écht wil beleven, doet er goed aan om de volle vier dagen aanwezig te zijn.