parallax background

Over Area X

Watersportrecreatie.
Faciliteiten aan het water.
Top horecalocaties.
Ruimte voor rust & ontspanning.
Ruimte voor evenementen.
Faciliteren van evenementen.

Strand, watersport,
rust & lounge

Gedreven om er het allerbeste van te maken.

We zijn gedreven om Area X aan de Noorderplas tot het allerbeste recreatiegebied door te ontwikkelen. Het recreatiegebied Area X bij Roermond in De Weerd zorgt voor elk wat wils. Kom heerlijk relaxen op de mooie Dagstranden van Area X nabij Beachclub Palm Beach en geniet van het prachtige uitzicht. Of ben juist lekker actief bezig met het hele gezin of jouw vrienden op het nieuwe Area X(L) Waterpark. Of de hypermoderne Wakeboard-/Waterskibaan 'Beaver Creek Wake Park'. Bij Area X kun je ook terecht voor het huren van SUPboards of windsurfles. Er zijn diverse bootsteigers aangelegd zodat Area X goed per boot bereikbaar is. Kom gezellig afmeren bij één van de sfeervolle beachclubs om heerlijk te chillen aan het water. Jouw dag kan niet meer stuk!

Welkom bij Area X.


Kwaliteitsimpuls

Ontwikkeling door stimulans


Om de Noorderplas van Roermond een nieuwe kwaliteitsimpuls te geven investeert Area X alle nodige energie en tijd in de ontwikkeling. De Noorderplas ("De Weerd") en het recreatiegebied eromheen zijn we volop aan het moderniseren en plannen aan het ontwikkelen en realiseren. Het recreatiegebied ligt er daardoor ook steeds aantrekkelijker bij. De kansen liggen er aan het water en worden ook al benut maar voor de impuls is doorzettingsvermogen nodig. En dat hebben we. En dat tonen we. Area X heeft tevens de aanmoediging van de Provincie Limburg en van de Gemeente Roermond. Ze zijn is ervan overtuigd dat de plannen de gewenste impuls geven. Wij benutten de kansen door er energie n te steken zodat de inwoners van Roermond en omgeving de komende jaren kunnen genieten van deze mooie recreatieplas, de gerealiseerde faciliteiten, de nieuwe faciliteiten en van de activiteiten en evenementen die er plaatsvinden. En 'last but not least': ook rustige plekjes aan het water blijven behouden.

Kijk voor het overzicht van de huidige faciliteiten en volg ons via social media voor de ontwikkelingen.


FACILITEITEN VAN AREA X
parallax background

Beaver Creek
Wake Park

Gedreven om er het allerbeste van te maken.

De eerste nieuwe faciliteit is onze state-of-the-art waterski- wakeboardbaan. In het hypermoderne drijvende Volvo Ocean gebouw van twee bouwlagen kunt u volop genieten onder het genot van een lekker drankje en een hapje en van het mooie uitzicht over de Area X Noordplas.

Welkom bij Area X.